Er du også bitt av sjakkbasillen og ønsker å bli bedre i sjakk?

Sjakkinteressen når stadig nye høyder både internasjonalt og her i Norge – det er heller ikke mangel på nyttige hjelpemidler for å bli en bedre sjakkspiller. Det kryr av videoer og lærebøker, men svært få av disse er skreddersydd for ungdommer uten den helt store erfaringen. Det er nettopp det vi i Ways of Knowing kan tilby – skreddersydde kurs for deg som er nysgjerrig og motivert for å lære mest mulig om sjakk på kortest mulig tid.

På hver kurskveld vil våre instruktører tilby undervisning av høy kvalitet, enten det er fokus på den siste tids trender innen åpningsspill eller om det er gjennomgang av klassiske partier. For å maksimere læringsutbyttet vil det være en kombinasjon av undervisning og praktisk øving – tilbudet skal passe like bra enten du kommer alene eller har med deg en hel gjeng. Dette blir kvalitetsundervisning i sosiale omgivelser! Ved passende deltakerantall vil det også være mulig å dele inn i grupper basert på alder og erfaring, om instruktørene ser dette hensiktsmessig.

Kursene vil gå over flere helger med en inndeling som følger spillets faser, med aktuelle delemner. Alle emner vil inneholde en del hvor såkalte «mønsterpartier» gjennomgås – klassiske partier av store spillere som oppsummerer gjennomgått teori.

  • Åpningsprinsipper, herunder gjennomgang av brikkenes dynamikk og harmoni, grunnleggende åpningsteori og aktuelle mønsterpartier.
  • Midtspillet, herunder strategi, posisjonsspill, taktikk og klassiske bondestrukturer.
  • Sluttspillet – Magnus Carlsens favorittfase. Her vil det være stort fokus på spilletrening kombinert med gjennomgang av teori.

Selv om ord som «teori» og «strategi» kan høres skremmende kompleks ut vil det være stort fokus på praktisk trening for å maksimere utbyttet for alle – både faglig og sosialt!

Våre sjakkmestre

Kristian Stuvik Holm


FIDE Standard: 2467
FIDE Hurtig: 2414
FIDE Lyn: 2472

Joachim Birger Nilsen


FIDE Standard 2405
FIDE Hurtig 2310
FIDE Lyn 2354

Kurstilbud

Sjakkurs for nybegynnere

3 dager | 1290 kr per person


Dette kurset er beregnet på deg som er ganske fersk innenfor sjakken. Nivået er tilpasset deg som har under 1250 i rating (eller ikke vet hva du har i rating).

Påmelding

Sjakkurs for viderekomne

3 dager | 1290 kr per person


Dette kurset er beregnet på deg som er viderekommen innenfor sjakken. Nivået er tilpasset deg som har mellom 1250 og 1750 i rating.

Påmelding

Sjakkurs for eksperter

3 dager | 1290 kr per person


Dette kurset er beregnet på deg som har spilt mye og som allerede kan mye teori. Nivået er tilpasset deg som har over 1750 i rating.

Påmelding